chat icon
Antoine Bouvy

Antoine Bouvy

31 Mar 2025
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Delen op X

Saxo Bank draagt vermogensbeheer over aan Semmie: wat betekent dit voor u als Belgische belegger?

Saxo Bank heeft recent aangekondigd dat het stopt met het aanbieden van vermogensbeheer. De bestaande beheerde portefeuilles van klanten worden automatisch overgedragen aan Semmie, een Nederlandse digitale vermogensbeheerder. Als klant van Saxo vraagt u zich wellicht af: Wat verandert er voor mij? Is dit in mijn voordeel? En zijn er alternatieven die beter passen bij mijn noden als Belgische belegger?

Saxo Bank draagt vermogensbeheer over aan Semmie: wat betekent dit voor u als Belgische belegger?

Wat is er aan de hand bij Saxo?

Saxo Bank heeft beslist om zijn activiteiten in vermogensbeheer stop te zetten. Klanten met een beheerde portefeuille worden overgedragen aan Semmie, zonder dat zij daar zelf expliciet voor gekozen hebben. Dit betekent dat u als klant niet alleen met een nieuwe partij te maken krijgt, maar ook met een andere beleggingsfilosofie, kostenstructuur en digitale ervaring.

Dit soort overdracht kan vragen oproepen over transparantie, controle en vertrouwen in uw financiële partner.

Hoe betrouwbaar is Saxo Bank

Saxo Bank is een Deense bank met een sterke reputatie in online trading en beleggen. Ze is actief in meerdere landen en staat onder toezicht van de Deense financiële autoriteit. Toch kan deze plotse koerswijziging u als klant doen twijfelen: als Saxo zich vandaag terugtrekt uit vermogensbeheer, wat is dan morgen nog een prioriteit? En wie garandeert u een stabiele, toekomstgerichte dienstverlening?

Is Saxo Bank een Belgische bank?

Nee. Saxo Bank is geen Belgische instelling. De bank heeft geen hoofdzetel of fysiek kantoor in België, en haar dienstverlening is niet specifiek afgestemd op de Belgische fiscale context. Als u waarde hecht aan een beheerder die de Belgische regelgeving kent en lokale.

Easyvest: een Belgisch alternatief met transparantie, eenvoud en persoonlijke begeleiding

Bij Easyvest kiest u voor een Belgische vermogensbeheerder die inzet op lange termijn, lage kosten en een heldere strategie. Wij beleggen uw kapitaal via passieve indexfondsen die wereldwijd gespreid zijn, ondersteund door Nobelprijswinnende inzichten. U blijft eigenaar van uw portefeuille en geniet van een gebruiksvriendelijk digitaal platform, mét begeleiding van een lokale expert wanneer u dat wenst.

Vergelijking: Semmie vs Easyvest

KenmerkSemmieEasyvest
Land van herkomstNederlandBelgië
BeleggingsstrategieDuurzame ETF’s, actief beheerteamPassive wereldwijde ETF’s
Totale jaarlijkse kostenvanaf 0.75%Vanaf 0.40%
Minimumbedrag€ 1.000€ 5.000
Fiscaal geoptimaliseerd voor BelgiëNeeja
BegeleidingEnkel digitaalDigital + persoonlijke adviseur
Beheer in BelgiëNeeja

Neem opnieuw controle over uw beleggingen

De overdracht van uw portefeuille door Saxo toont hoe belangrijk het is om een vermogensbeheerder te kiezen die in uw belang handelt en die lokaal verankerd is. Easyvest biedt u transparantie, eenvoud en een beleggingstraject op maat van de Belgische belegger. U beslist, wij begeleiden.

Wilt u overstappen naar een beheerder die écht bij u past? Simuleer vandaag nog uw portefeuille op onze website of plan een gratis gesprek met een van onze adviseurs. Easyvest helpt u graag vooruit — helder, voordelig en Belgisch.

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Delen op X
Easyvest is een merk van Easyvest NV, (n°0631.809.696), erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te Louizalaan 475, 1050 Brussel, België. Easyvest Pension Fund (afgekort Easyvest OFP) is een instelling voor bedrijfspensioenvoorziening erkend en gereglementeerd door de FSMA (n°1011.041.490), gevestigd op hetzelfde adres. Copyright 2025 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico’s in en kunnen tot verliezen leiden.