chat icon
Charles de Brabandere

Charles de Brabandere

28 Sep 2022
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Maak kennis met Aurélien van easyvest

Aurélien Staquet, 25 jaar oud. Locatie: La Louvière. Functie: Growth Hacker.

Maak kennis met Aurélien van easyvest

Een burgerlijk ingenieur die marketeer is, is niet zo gebruikelijk...

Dat is waar, maar het is altijd mijn droom geweest om "zaken te doen". Ik heb zelfs getwijfeld tussen burgerlijk ingenieur en handelsingenieur, maar ik dacht dat als ik beide wou doen, het gemakkelijker zou zijn om met de meer wetenschappelijke stroom te beginnen dan andersom. Mijn passie voor de economische wetenschappen werd tijdens mijn studies bevestigd: niet alleen gaf ik systematisch de voorkeur aan het commerciële aspect van mijn projecten, maar ik ontwikkelde ook, met twee vrienden, een bestandsuitwisselingsplatform voor studenten op dat ongeveer 95% van de faculteit overtuigde.

Je eerste onderneming, in feite!

Ja, hoewel het project uiteindelijk geen echt bedrijf is geworden. Het bedrijf was moeilijk te gelde te maken en mijn partner en ik sloegen elk een andere weg in. Vandaag is het platform nog steeds actief, maar het is eerder een samenwerkingsproject van de universiteit geworden. Dat gezegd zijnde, het is toen dat ik de basis van "performance marketing" leerde: het optimaliseren van het pad dat klanten nemen - de "klantreis" genoemd - om hun ervaring te verbeteren en tegelijkertijd de kosten te verlagen.

Hoe ben je in contact gekomen met easyvest?

Tijdens mijn studie werd ik zelfstandige student, een supervoordelig statuut om zonder al te veel risico aan de slag te gaan. Een vriend van mij was de eerste medewerker van Accountable, een andere Brusselse startup: voor mij was dat een droomfunctie. Ik solliciteerde en had het geluk om daar als stagiair en freelancer te mogen werken. Op een gegeven moment, omdat ik mijn werklast wilde vergroten, beval Nicolas Quarré, een van de medeoprichters van Accountable, mij easyvest aan.

Wat doe je eigenlijk bij easyvest?

Mijn doel is om zoveel mogelijk klanten te vinden tegen de laagst mogelijke kosten. Dit gebeurt via digitale campagnes, met name Google Ads, door optimaal gebruik te maken van onze digitale middelen: inhoudselementen, portfoliosimulator, enz. De uitdaging is om het profiel van de mensen die we willen aantrekken te verfijnen en marketingberichten aan te passen op basis van op deze profielen.

Denk jij al aan je pensioen?

In zekere zin, ja: ik wou dat ik over 20 jaar kon stoppen met werken. Hierdoor geef ik niet alles uit wat ik verdien en ben ik bereid risico's te nemen om mijn toekomst veilig te stellen.

Door te beleggen?

Voornamelijk, maar hier neem ik niet de meeste risico's: 95% van mijn beleggingen zijn nogal passief, en met de overige 5% experimenteer ik meer, bijvoorbeeld met Bitcoin - die ik kocht toen het gelukkig nog erg laag stond!

Wat vind je leuk aan easyvest?

De abstractie die je rond pensioen en beleggingen wordt gecreëerd door een aantal behoorlijk complexe mechanismen in een gebruiksvriendelijke app te wikkelen. Je hoeft niet deskundig of gepassioneerd te zijn om bij ons te beleggen. De diensten die wij aanbieden, zullen de manier waarop de samenleving als geheel denkt over hun pensioen revolutioneren!

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter
Easyvest is een merk van Easyvest NV, (n°0631.809.696), erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Easyvest Pension Fund (afgekort Easyvest OFP) is een instelling voor bedrijfspensioenvoorziening erkend en gereglementeerd door de FSMA (n°1011.041.490), gevestigd op hetzelfde adres. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico’s in en kunnen tot verliezen leiden.